top of page

Comunidade TNB

Público·64 membros

Driveri I Programi


Universal Print Driver (Univerzalni upravljački program) tvrtke Lexmark pruža korisnicima i administratorima standardizirano i jednostavno rješenje za njihove potrebe ispisa. Umjesto instaliranja pojedinačnih upravljačkih programa za svaki model pisača i upravljanja tim programima, administratori mogu instalirati Universal Print Driver tvrtke Lexmark koji se može koristiti s različitim crno-bijelim pisačima i pisačima u boji te višefunkcijskim uređajima.
Driveri i programi


Download File: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fjinyurl.com%2F2uiO96&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw3JUBK35Lu8YixSKhirxrhiUpravljački programi Universal Print Driver tvrtke Lexmark dostupni su na 22 jezika i podržavaju 60 modela pisača bez obzira na to jesu li povezani lokalno ili mrežno. Svi su paketi testirani u okruženjima s klasterima poslužitelja, okruženjima Microsoft Terminal Server i Citrix i imaju certifikat Microsoft WHQL (s digitalnim potpisom). Emulacije PCL 5, PCL XL i PostScript 3 dostupne su za Windows 2000 i novije sustave.


Paketi upravljačkog programa Universal Print Driver tvrtke Lexmark koriste isto grafičko korisničko sučelje kao i pojedinačni upravljački programi na koje su korisnici navikli. Sada svi redovi čekanja dijele isto sučelje, čime se smanjuje broj poziva korisničkoj službi. Korisnici mogu stvoriti i pohraniti profile za najčešće korištene postavke ili upotrijebiti profile koje im priprema IT služba.


Ovaj paket uključuje 32/64-bitne univerzalne upravljačke programe za ispis s emulacijama PCL 5, PCL XL i PS3. Upravljački programi imaju certifikat Microsoft WHQL. Osim toga paket sadrži i sljedeće komponente:


Računalni je program koji omogućava komunikaciju između operativnog sustava i uređaja povezanog s računalom. Zbog svoje funkcije upravljački programi su specifični za uređaj i pišu se namjenski za određeni operativni sustav. Kada operativni sustav želi komunicirati s uređajem, on šalje naredbu upravljačkom programu koji ju obrađuje i prosljeđuje uređaju. Kada uređaj treba komunicirati s operativnim sustavom, podatke šalje upravljačkom programu koji ih prosljeđuje operativnom sustavu.


Upravljački programi pojednostavnjuju programiranje jer služe kao apstrakcijski sloj između uređaja i operativnog sustava. Programski kod aplikacije može se pisati neovisno o hardveru koji će koristiti te se u njemu mogu koristiti opće naredbe. Upravljački program će prihvatiti opće naredbe i pretvoriti ih u jednostavnije naredbe koje uređaj zna obraditi.


Pisanje upravljačkih programa zahtijeva iznimno dobro poznavanje konstrukcije uređaja ali i operativnog sustava kojem je upravljački program namijenjen. Upravljački programi izvršavaju se u posebnom režimu i izravno pristupaju uređajima pa mogu izazvati velike probleme ako ne funkcioniraju pravilno. Zbog toga ih najčešće pišu programeri zaposleni u tvrtkama koje razvijaju hardver. Oni imaju izravan pristup informacijama o konstrukciji uređaja te na raspolaganju stručne timove suradnika.


Upravljački programi u pravilu se isporučuju na CD ili DVD mediju koji se nalazi u kutiji s uređajem. Neki operativni sustavi, primjerice Windows ili Mac OS X, sadrže veliku bazu upravljačkih programa za brojne uređaje, koji se također mogu koristiti - u nekim situacijama, operativni sustav će automatski instalirati upravljački program iz svoje baze čim prepozna novi uređaj. Ipak, preporučuje se da korisnik preuzme najnoviju inačicu upravljačkog programa s Web stranica proizvođača uređaja. Time će osigurati najstabiliniji rad i najbolje performanse. Budući da se upravljački programi stalno unaprjeđuju, preporučuje se periodično preuzimanje i instaliranje najnovijih verzija. 041b061a72


Informações

Bem-vindo à nossa comunidade! 😍 Você pode se conectar com o...
bottom of page